Pazar

Eyüp Belediyesi-Okumak Güzeldir- 3. yarışması ödül töreni-Yılmaz Parlar

Okuma Yarışmasının Önemi 

Okumak, genel olarak yaratıcı düşünme ve biliş için önemli bir araç ve koşul, yaşam yasalarını anlamanın ve ustalaşmanın bir yolu, sadece bir bilgi edinme süreci değil, aynı zamanda bir kişiyi oluşturan ve kişisel potansiyelini uyandıran bir faktördür 



Okuma, bireyin gelişiminde güçlü bir faktördür, bu nedenle çocuklarla çalışan kütüphanelerin temel görevi, onları modern bilgi teknolojileri ve bir bilgi ve okuma kültürünün oluşumu dahil olmak üzere her yönden okumaya tanıtmak olacaktır.


Okuma, kültürel yeterliliğin oluşumunda en önemli rolü oynar. Aynı zamanda, teknik, doğa bilimleri veya sosyal-insancıl bir metin bir kişinin entelektüel alanını geliştirirken, edebi bir metin ahlaki ve estetik gelişimi etkiler, yeni düşünce ve duyguların kaynağıdır ve sosyal deneyim en açık şekilde yansıtılır. 



Eyüpsultan Belediyesi tarafından Temel görevi çocukların yetenek ve eğilimlerini geliştirmek, bireyi ve vatandaşı devlette geçerli olan ahlak, kültürel standartlar ve değerlere uygun olarak eğitmek olan aile, okul, kütüphane dahil olmak üzere çok sayıda sosyal kurum, öğrencilerin sosyalleşme sürecini sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla “Okumak Güzeldir” sloganıyla düzenlenen 3. yarışması kazananları ödüllerini aldı. 

Yaklaşık 27 bin kişinin katıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllerini tekne turunda aldılar.

Asiye Sümeyye Kapusuz birinci olurken Güzey Berkem Güven, Bahar Tuğrul, Fatma Betül Uçar  diğer ödülü alan isimler oldu.



Ödül törenine katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “İstanbul il sınırlarıyla başladığımız yarışmamız il dışına taştı. Çok mutlu olduk. dedi 

Boğaz Tekne Turu ile sahipleri bulan ödüllerin verildiği okuma yarışmasının vesile olduğu okuma alışkanlığı, Bir bireyin sosyalleşmesi, dünya görüşüne ve kültürel değerlere ve geleneklere, sosyal davranış yasaları ve normlarına, bilgi ve becerilere, sözlü ve sözlü olmayan sosyal iletişim kanallarına dayanan sosyal oluşum sürecidir.

 

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder