Pazartesi

Edith Piaf-Marcel-Yılmaz Parlar

KUŞ KUŞU KEŞFETDİ
Boyalı Kuş’dan-Kaldırım Serçesi’ne
Başarılılar Başarılıları daima keşfeder. Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu’nun ‘Edith Piaf-Marcel’ adlı oyununa ev sahipliği yapan Tiyatro Boyalı Kuş’a teşekkürler..

15. yılını kutlayan feminist tiyatro Tiyatro Boyalı Kuş, bir döneme şarkılarıyla damgasını vuran Fransız şarkıcı  Edith Piaf’ın kendinden çok sevdiği sevgilisi Dünya Boks şampionı Marcel Cerdan’a olan aşkını konu alan Edith Piaf-Marcel oyunu Türkiye’de tiyatro ve Edit Piaf şarkıları tutkunlarına güzel bir ziyafet çekdirdi. Marcel Cerdan’ın ölümüne neden olan uçak kazada, Marcel Edith Piaf’la buluşmak üzere yola çıkmıştı.  
Champs-Élysées’de gece kulubü işleten Louis Leplée’nin Edith’i keşfetmesi gibi Boyalı Kuş tiyatro, Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosunda ‘Edith Piaf-Marcel’in yönetmeni Hagob Ghazanchyan, Piaf’ı canlandıran ise ödüllü genç oyuncu Mariam Ghazanchyan’ı keşfetdi. Boyalı Kuş tiyatro üstün gayretleriyle organize ettikleri “Edith Piaf-Marcel” tiyatro oyununu, Türk seyircisinin bu güzel oyunu izlemesine vesile oldu.
Salonda yerimizi alıyoruz perde açık piano önünde  sırtı dönük heykel gibi hareketsiz duran sanatcı Mariam Ghazanchyan o görünüşüyle “Öyle bir performans sergileyeceğim ki’ sessiz fırtınayım der gibiydi. 

Müzikal, “Edith Piaf-Marcel” Marcel'in ölümünden sonra geçen, dünya boks şampiyonu Marcel Cerdan’a   Piaf'ın büyük aşk temasına dayanmaktadır. Oyunda Marcel ile haberleşmek için bir manevi ve hayali dünya yaratan konulu şarkı seçimleri ve konuyla öylesine örülmüşki izleyici şarkıcının biyografisine hikayesine tanıdık olmasada tüm yaşamdaki kesiti görebilir, senaryo ve yönetim ustalığıyla işlenmiş.


Sanatcı Mariam Ghazanchyan’ın sesi ve şarkıları icrasını, duygusal etkisini Edith Piaf izlemiş olsaydı. Sanatcıyı ayakda alkışlardı.

Boyalı Kuş Tiyatro ortaklarından, Reji ve metin yazarı Jale Karabekir’e hem teşekkür hemde tebriklerimizi sunarken, Boyalı Kuş tiyatroya, gerek kendisinin sahnelediği doyumsuz oyunlarının ve bu türde organize başarılarının devamını dileriz.

yilmazparlar@yahoo.com

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder