Salı

Midwood temel atma-Yılmaz Parlar

Dünya markasında ilk adım Midwood  
505 dönümlük arazi üzerinde, 825 milyonluk bütçesiyle, 10 binden fazla istihdam yaratacak, “İstanbul Midwood Film Stüdyo Kompleksi’nin temel atma töreni, 30 Ekim 2016 Pazar günü Büyükçekmece’de gerçekleşti. 
 “Türkiyen’in en az 10 dünya markası yaratmaya ihtiyacı var” sözüne ilk dünya marka olma iddiası taşıyan bu önemli yatırım 5 yıllık proje çalışması sonunda gerçekleşti.
Midwood temel atma butona, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Midwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, Midwood A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emin Günal, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Akgül, Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk ve TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi bastı. 

21 ayrı stüdyo, 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi ve çekim gibi ünitelere, sosyal donatılara, beş yıldızın yukarısında sanatcıların konaklıyacağı otel, çocuk alanları vs. adeta küçük kent özelliğinde olan İstanbul Midwood Film Stüdyo Kompleksinin temel atma töreninde gözler istenilen protokolu aradı. 


İstanbul Midwood Film Stüdyo Kompleksi’nin temel atma töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, Midwood İcra Kurulu Başkanı Emin Günal, TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi yaptıkları konuşmalarla dünya projesi olan Midwood hakkında bilgiler verdi. 


Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, “1973 senesinde başladığım meslek hayatıma 5 sene önce farklı bir yön vermeye karar verdim. Sektöre hizmet vermeye başladığımda organizasyon işinin patika yolu bile yoktu. Bir çok problemle boğuşarak geçen 40 seneye dönüp baktığımda Türkiye’ye sektörel bir “otoban” hediye ettiğimizi rahatlıkla görebiliyorum.” Şeklinde örnekle ülkeye neler kazandırdığını söylüyor ve devam ediyor. “Artık büyük onur duyarak söyleyebilirim ki, tüm dünya starları ülkemize rahatlıkla geliyor ve çeşitli organizasyonlarda boy gösterebiliyor.” Ülke tanıtımına imajına çok faydası geçerken bu projenin başlangıç sebeblerini sıralıyor. “Meslek hayatıma farklı bir yön vermemin sebebi belki de müzik organizasyonunda ve menajerlik konusunda misyonumu tamamladığımı düşünmemdir. Peki bu 5 senedir ne yapıyordum. Uzun zamandır çok düşündüğüm, aklımı kemiren ve çok istediğim büyük bir dünya projesi vardı. Ancak bu projeyi gerçekleştirmek için mesleki açıdan her şeyden feragat etmem gerekiyordu. Tüm işlerim eski işlerim olacaktı ve tüm enerjimi sadece ve sadece bu projeye aktarmam gerekecekti. Bende bu zor kararı verdim ve 5 yıl boyunca bu projeyi tığ ile örer gibi işledim.” Hayalini süsleyen dev proje için“Projem Dünya standartları üzerinde uluslararası entegre bir film stüdyo kompleksi kurma fikriydi. Dünyanın benzer projelerin olduğu önemli yerleri gezdim, Türkiye’de ve Dünya’da film endüstrisinin hemen hemen tüm sektörlerindeki dostlarımla sohbetler ettim. Gördüm ki hem çok gerekli hem de birçok kuruluş yıllardır yapmayı düşünmüş ama bir türlü cesaret edememiş. Ve sonunda 5 sene önce adını Midwood İstanbul FilmStudio’su olarak belirlediğim, Bollywood ve Hollywood’un “orta” noktasında, Dünyanın mekezi İstanbul’da hayal ötesi bir projenin startını verdim.” Ahmet San’ın konuşması uzun uzun devam etd. 


Midwood İstanbul Film StüdyoKompleksi’nin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün  “Büyükçekmece’nin bundan böyle dünyanın imge merkezlerinden biri olacağını söyledi: ‘Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın da en büyükleri arasında olacak dev bir sinema merkezi kuruyoruz.  Bu sinema merkezi, Türk dizilerinin ve filmlerinin dünyaya pazarlandığı bir dönemde sektöre büyük bir güç kazandıracak. Ayrıca yurtdışından sadece çekim için Türkiye’ye gelecek prodüksiyon şirketleriyle yeni bir ekonomi yaratacak, döviz girdisi sağlayacak. Öte yandan dünya algı yönetimi savaşında, Türkiye ilk kez “evsahibi” olmanın avantajını yaşayacak. Midwood’un Stüdyo ve setleri aynı anda 50 farklı yerde çekim yapabilecek kapasiteye sahip. Yalnız çekimlerde 7500 kişinin istihdam edilmesi demek. Yan hizmetleri düşündüğümüz zaman bu kapasite 12.500 kişiye çıkıyor.” Sözleriyle pazarın büyüklüğünü ortaya koyuyor. 


Midwood A.Ş. İcraKurulu BaşkanıEmin Günal  ‘’Midwood, yerel ölçekte Büyükçekmece, ulusal ölçekte İstanbul, dünya ölçeğinde ise Türkiye ilebirlikte anılacak’’ dedi.


TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi  “Cumhuriyet sanat demektir en büyük modernleşme hareketidir.   Midwood sanat alanında da sinema alanında da Türkiye’yi sayılı ülkeler arasına sokacak çok önemli bir projedir. Dünya kenti olmak için sadece nüfus, tarihsel geçmiş, ulaşım ve iletişim altyapısı, kentsel altyapı yetmez. Dünya kenti olmak için sanatsal alt yapının da olması gerekir. İşte Midwood bu sanatsal altyapıda çok büyük görev üstlenecek.” 


Ekonomimize katgı sağlıyacak böylesine dev projelerle devam etmemiz dileğiyle


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder