Cumartesi

İSO SANAT GALERİDE ÇERKES RASSAMLAR-YILMAZ PARLAR



İSO SANAT GALERİDE

Minik kalpli sanatsever resimlerin önünden ayrılmadı.
İSO Bu  sefer, Sürgünün 150 yıl anısına düzenlenen  Anavatan Kafkasyadan ve Türkiyeden Çerkes Ressamların katıldığı  ‘Kafkasya’ konseptli karma resim sergisi için kapılarını sanatseverlere açtı.  

Yaşadığı sıcak evlerinden yurtlarından sürgüne zorlanan Çerkesler  tüm çekilen acılardan birer izi eserlerinde yansıttılar. Çerkes ressamlar cekilen acıları sanatla dile getirmeye çalıştılar..   
Sürgünün 150 yıl anısına düzenlenen  Anavatan Kafkasyadan ve Türkiyeden Çerkes Ressamların katıldığı  ‘Kafkasya’ konseptli karma resim sergisi  İSO Sanat Galerisinde yoğun sanatsever ziyaretciler tarafından çok beğeni alırken annesinin kucağında Janet Akgür isimli minik sanatsever resim önünden ayrılmak istemiyişi bir süre resimleri meraklı bakışlarıyla incelemesi herkesin sempatisini toplarken adeta favori resimleri belirliyordu. İSO sanat danışmanı ve Direktörü Yalçın Denizyılmaz sergi kuratörlük sürecinde çok yorulduğunu dile getirdi. 


Karma sergiye, Abdullah Bersirov,  Ahmet Özel , Belgin Aka Özbağ,  Erol Yıldır, Feliks Petuvaş,  Faruk Kutlu,  Kat Teuçej,  Kenan Özgür,  Keramettin Dönmez,  Mine Bağ,  Nurbiy Lovpaçe,  Ramazan Huajev, Sultan Umarov, Tevçej Kat, Tanju Yağan gibi Sanatçılar Katıldı.

Sergi açılışına Ziraat Genel Müdürü Neşe Aslan, Ses sanatcısı Eda Keske, Ressamlar Çerkes ressam yakınları sanatseverler  katıldılar.

Sergi 31 Mayıs 2014 tarihine kadar gezilebilir.

yilmazparlar@yahoo.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder