Perşembe

TÜRK RESMİNİN KIYMETLİ SANATÇISI EDİS TEZEL İSO’DA

TÜRK RESMİNİN KIYMETLİ SANATÇISI EDİS TEZEL İSO’DA

Ressam Edis Tezel’in 25. Kişisel Resim Sergisi İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisinde Sergiledi. Sanatcının yakın arkadaşlarından Ayla Algan başta olmak üzere akedemisyen, iş düntasından sanat dünyasından ek çok sanatsever açılışa katıldı. İstanbul Sanayi Odası Sanat Sanat Danışmanı Yalçın Denizyılmaz gelen ziyaretcilerle Ressam Edis Tezel ile ayrı ayrı ilgilendiler.

Edis Tezel, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Şeref Akdik, Cemal Tollu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde 4 yıl öğrenim gördükten sonra ilk sergisini 1965'te İstanbul'da açan, 1967-1968 yıllarında New York Art Student League'de Ponce de Leon'un gravür atölyesinde çalıştı.


İstanbul, Ankara, Varşova, New York gibi şehirlerde 23 kişisel sergi açan sanatçı, çeşitli karma sergilere de katıldı.

Hiç bir akımda yer almayan sanatçı, kendini özgürce ifade edebildiği yalın bir yoldan iç ve dış dünyasındakileri anlattı. Birbirini izleyen dönemleri içinde "zaman, katmanlararasılık, bireyin çaresizliği, insanlaştırılmış doğa, şeylerin ardındakiler, anların peşpeşeliği…" sanatçının resminin kapsadıkları arasında…


Ressam Edis Tezel'in 25. kişisel sergisi, 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisinde   izlenebilecektir.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder