Salı

DEV SANATCI REKORA KOŞUYOR.

İsmet X Bilen’in  “1.3 Milyar Terabit” 62. Kişisel Resim Sergisi adeta rekora koşuyor. Sanatcı dostların zorlamasıyla açtığı sergilerle çıtasını her geçen zaman içinde yükseltiyor.


“1.3 Milyar Terabit” Sergisinde, yapıtları arasında ismet İsmet X Bilen’in alıştığımız tarzın dışında bir iki tarzı daha işlemiş.


Kompozisyonlarında kendine tarz figürlerle tarihi anlatıyor, dileklerini arzularını kamçılayan kışkırtmalarla karşımıza çıkıyor. Her resmi kendi içinde bir dil.

Koleksiyonerlerin dikkatini çeken tabloları tarihi yaşıyormuşcasına izah ediyor. Dünyasını duygularını aktarırken ses tonu bile tablo içindeki kahramanların olabileceği benzerlik içerisinde.

Yabancı konuklarınıda ağırlandığı açılışa sanatsever dostları, koleksiyonerler, akademisyenler, iş ve sanat dünyasınında isim yapan kişiler katıldılar.

Sanatcı her zaman ki gibi hümanist düşünce içinde      çizgilerine mataformik bir yanılsama yaratıyor. Fırça darbelerinde yine insancıl yumuşaklık bir o kadarda kuvvetli bir mana yüklemiş tuvaline.

İsmet X Bilen’in  “1.3 Milyar Terabit” 62. Kişisel Resim Sergisi Cep Sanat Galeride 31 Mayıs 2015 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder