Pazar

SULTANLARIN DEFİLESİ        
Başkanlığını Dr. Gülten Erdem Ünlü’nün yaptığı Aktif İş Kadınları Derneği ve Ünlü Modacı  Esra Seziş Kigılı iş birliği içinde 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü, Cemile Sultan korusu (İTO) İstanbul Ticaret Odası Soyal Tesisleri Havuz Başında “Tarz-ı Bahar” isimli defile gerçekleştirildi. Aktif İş kadınları Derneğininin  Hüsnü-Hat sergisiyle başlayan etkinlik, Havuzbaşı defilesi ve Mücevver tasarım defilelerinin sonrasında yapılan panelle son buldu.

Modacı  Esra Seziş Kigılı ve Aktif İş Kadınları Derneği Dr. Gülten Erdem Ünlü’nün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğe, Chamay Butik, Çizgisel Butik, Dayı Butik,  Önder Özkan Hilal Oğuzkan, Kemal Aydın ,Safiye Ekiz Nur Yamankaradeniz, Perihan Mataracı, Pınar Akşam, Reyhan Turhan Hüma (Mücevher) Moda kuruluşları katıldılar. Ayrıca çok yakın tarihinde defileleri olduğu için etkinliğe katılamyan Moda evleri, Bengü Arslan,Ayşen özen, Tülay Yılmaz (Mezura Butik), Ayfer Uyar kadın dayanışması kapsamında desteklerini verdiler.



Cemile Sultan ve Korusu hakkında bilgilerin verildiği etkinliğe Siyaset, İş ve Sanat Dünyasının ve ünlü isimleri ile birlikte Bürokratlar, Akademisyenler, STK ve Vakıf Temsilcileri, Elit konuklar, katıldılar.

Basının yoğun ilgisini çeken etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında Dr. Gülten Erdem Ünlü “Bugün bu muhteşem mekanda baharın  gelişini kutluyoruz…” dedi.


Dr. Gülten Erdem Ünlü “İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ve Cemile Sultan Korusu’nun ev sahipliğinde harika bir programla, gün boyu birlikte olacağız.

Öncelikle, kısaca Cemile Sultan’ı anlatmak istiyorum.


Koru ismini, Sultan Abdülmecitin kızı Cemile Sultan’dan alıyor. Sesi bülbülden tatlı, kendisi bahar aylarındaki kırlardaki çiçeklerden bile güzel denilen Kadın. Kendisi 1858’de, Mahmut Celalettin Paşa ile evlenmiş, 1884 yılında Kandilli ‘de ki Sahil Sarayı’nı oğlu Celalettin Bey'e bırakmış, 10 Şubat 1914'de vefat etmiş…

 Paşa ile evlenen , evlat kaybeden , bir Kadın .. Köşk, 29 Ekim 1952'de Cumhuriyet Bayramı gecesinde, bir elektrik Kontağı nedeniyle yanmış…
Son sahibi yapımcı Cemil Filmer, koruyu Türkiye Odalar Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı’na satmış.


Daha sonra İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Cemile Sultan Korusu’nu kiralayarak yüzlerce ağacı kurtarmış, 2000'e yakın yeni ağaç dikerek korunun dokusunu yenilemiş.


Koru bugün, yüzme havuzu, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, açık ve kapalı restoranları ile mükemmel bir tesis olarak hizmet veriyor. Birçok sosyal projeye ev sahipliği yapıyor.



Birçok özel kutlamaya, düğünlere, davetlere mükemmel bir servis sunuyor.

İstanbul’un belki de en güzel panoramasına sahip bu mekan, çok profesyonel bir kadro ile misafirlerine gerçekten keyifli anlar vaatediyor.

Birazdan izleyeceğimiz, Sevgili Esra Seziş Kiğılı’nı organize ettiği gelinlik, abiye ve mücevher defilesi gibi…


Çok güzel düşünülmüş, hepimizi heyecanlandıran, her kadını mutlu edecek zarafet, şıklık, güzellik konularında ufkumuzu genişletecek bu tür girişimlere ihtiyacımız var öyle değil mi?


Biz de, Aktif İş Kadınları olarak, bugün “Kadın ve Mutluluk” konulu bir panel düzenledik . Kişisel gelişim uzmanı ve Yazar Sn. Ataner Yıldırım ile Kadının Mutluluğu nelere bağlıdır? Pozitif düşünce ve kadın   konularına hep birlikte kafa yoracağız. Katılımınızı öneriyorum.



Biraz da çalıştığımız projelerimiz, kadınlar olarak dünyaya bakışımız,

misyon ve vizyonumuzdan bahsetmek isterim. "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi", "Başarıya Aday Kentli Kadınlar Projesi",  "Türkiye Kadın Araştırmaları Projesi" , "Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi",
"Dünya Ülkelerinde Barış İsteyen Kadınlar Kongresi", "Her Yaşta Yaşanabilir Türkiye 2023 Projesi" ve "Kadınlar Baş TacımızdırProjesi" gibi birçok Sosyal Sorumluluk Projesinde gönüllülük esası ile aktif olarak görev yaptım, yapıyorum. Çok inandığım ve gözlemlediğim bir husus var ki; o da, kadının sevgi, merhamet, anlayış, hoşgörü ve şefkat duygularının en güçlü tecellisi olduğudur.

Bu özellikleriyle kadınların, toplum dokusu içine girerek çekirdek aile yapısı ve sosyal hayatın içinde her yönüyle var olması gerekliliğidir.


Bu rol etkin olarak üstlenildiğinde, toplumun sosyokültürel, manevi ve ahlaki gelişimi çok hızlı olacaktır. Birleştirici ve uzlaştırıcı bir rol üstlenerek, dünyada herkesin barışı istediği ve barışı konuştuğu entelektüel bir ortama zemin hazırlamak da yinebiz kadınlara düşüyor. Ben, aktif olarak çalıştığım tüm derneklerde  vizyonumuzu nefretin yerine sevginin hâkim olması adına Türkiye başta olmak üzere dünyada yaşanan her olaya farklı açıları getirerek çözüm üretmek olarak açıklıyorum.


Farklı dinlere sahip olan, farklı dilleri konuşan insanların ortak noktası hep acı ve gözyaşı, bu gün Türkiye “de evladını şehit vermiş bir annenin gözyaşı ne kadar acı ise Filistin” de dökülen gözyaşı da o kadar acıdır.. Evladını kaybeden bir annenin feryadı dünyanın her yerinde aynıdır.  Kadınların siyaset, iş dünyasında, ayrıca sosyal hayattaki başarıları, kazanımlarının verdiği gurur ve mutluluk da her yerde aynıdır.  Dünyayı kurtaracak tek çözüm sevgi ile bir olmak birlik olmaktır Sevgi ile bir olmazsak birlik olmazsak dünyanın her yerinde binlerce masum kadın çocuk acımasızca zulüm altında kalmaya devam edecektir. Bizler bu güzel ülkenin güzel kadınları olarak şükürler olsun giderek toplumdaki yerimizi güçlendiriyor, daha fazla var oluyor, her meslekte başarılara daha fazla imza atıyoruz.” Sözleriyle  harika  gün geçirme dilekleriyle  ve destek verenlere teşekkür ile konuşmasını sonlandırdı.

Yaılan Panelle etkinlik son buldu.





yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder