Çarşamba

http://parlarmedya.blogspot.com.tr/2015/07/fransa-istanbul-konsoloslugu-14-temmuz.html

BASTİLLE GÜNÜ KUTLANDI

Fransa İstanbul Konsolosluğu 14 Temmuz Fransız ulusal bayramı kutladı.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ev sahipliğinde 13 Temmuz 2015 Pazartesi akşamı14 Temmuz Fransız ulusal bayramı kutlamaları kapsamında resepsiyon verildi.

Resepsiyon, yabancı elçiler, konsoloslar, Konsolos ateşeleri, Garnizon komutanları, siyaset, İş, sanat, akademi, medya dünyasının önde gelen isimleri, STK Başkanları, İstanbul’da yaşayan Fransızlar elit bir katılımla gerçekleşti.


Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’nin katıldığı kutlamada Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach bir sürpriz yaparak, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan 'Legion d’Honneur' ile ödüllendirilen ünlü sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli’ni sahneye davet etti.

Brezilyada görevini devam ettirecek olan Ankara Büyükelçisi Laurent Bili Türkiye’den ayrılma burukluğu gözlerden kaçmadı.
Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach eşi Olivier Bouquet  ile birlikte olarak kürsüde günün mana ehemmiyetini kısa bir konuşmada özetlerken  özgürlükle örtüştürdüğü barış, özgürlükler ve insan hakları adına verdiği mücadele için Zülfü Livaneli davet etti.
Sanat kariyeri ile barış, özgürlükler ve insan hakları adına verdiği mücadele nedeniyle  nişana layık görülen Zülfü Livaneli iki özel parçasını icra etti. İkinci parçası “Ey. Özğürlük” konuklar tarafından yüksek sesle söylendi.
Zülfü Livaneli, Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach’a albümlerini  hediye etti.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ında hazır bulunduğu kutlamada konuklar, Fransız kültürü zengin yiyecek içecekleri zevkle tadarken, Kültürün her zaman koruyucusu ve sanatçılara değer veren ülke konumunda olan Fransa’nın sevilen popüler müzikleri eşliğinde dans ederek gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler.


Bilindiği üzere 1789 yılında Fransızlar krallığa karşı ayaklandılar. Halk Paris  Bastille Hapishanesi’ndeki siyasi tutukluları serbest bıraktırdı. Cumhuriyetin başlangıcı olan 14 Temmuz Fransızların ulusal bayramı. Dünya’nın her yanındaki Fransızlar 14 Temmuz günü Bastille Gün’ünde Fransız Cumhuriyeti’nin kuruluşunu kutlar.


Saray Bahçesinde çeşitli firmaların standlarda yer aldı. Göze çarpan standlardan europ assistance konuklara check up hediye çekleri verdi. 

yilmazparlar@yahoo.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder