Pazartesi

Gedik Üniversitesi 1. Doğal Sağlık Etkinliği gerçekleştirildi-Sim Aslanoglu haberi


Sim Aslanoglu Haberi


Gedik Üniversitesi 1. Doğal Sağlık Etkinliği gerçekleştirildi
Gedik Üniversitesi tarafından Halil Kaya Gedik Bilim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 28 Mayıs 2016 tarihinde Swissôtel The Bosphorus İstanbul’da düzenlenen 1. Doğal Sağlık Etkinliği sağlıklı yaşam konusunda uzman kişilerle sağlıklı olmak isteyen her yaştan misafiri bir araya getirdi.
Tüm gün süren etkinlikte Ayurveda ve Detoks Uzmanı Dr. Koshlendra Pratap, Alkali Diyet Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, Kardiyolog, NonInvasive Kalp Sağlığı Uzmanı Dr. Bimal Chhajer, Yaşam Tarzı Uzmanı Dr. Pankaj, Dhawan, Stres Yönetimi, Fobi ve Ansiyete Uzmanı Doç. Dr. Şafak Nakajima gibi uzmanlar ve modacı Clio Fotiyadis konuşmacı olarak yer aldı.
Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme ve sağlıklı düşünmenin önemini vurgulayan uzmanlar, içsel mutluluğa ulaşmak için kişinin kendi element kombinasyonuna ve yaradılışına uygun beslenmesi gerekliliğinin altını çizdi. 
Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, sağlık konusunda bu yıl faaliyet göstermeye başladıklarını ve üniversitenin bu konuya verdiği önemi anlatarak Dragos’ta açacakları sağlık merkezinden bahsetti.
Ayurveda ve Detoks Uzmanı Dr. Koshlendra Pratap, insanları doğal yaşam yoluyla sağlıklı yaşam konusunda eğitmenin bu etkinliğin amacı olduğunu, sağlıkla ilgili bilgi kirliliği olmaya başladığını vurgularken çok hoş bir örnek paylaştı. “Dünya’da tatlı olan her şey ağırdır. Elma yeşilken hafiftir, olgunlaştıkça tatlılaşır ve sonunda ağırlıktan koparak yere düşer. Kilo vermek isteyenler tatlı yememeli”. Sağlıklı yaşamak için “detox”un önemine değinen Hintli uzman bunun yaşamın tamamına yayılması gerektiğini belirtti. Temizlenme, doğru beslenme, yenilenme, zihinsel güç ve sakinlik döngüsünü tamamlamanın bu yolda iyi bir noktaya varılması için gerekli olduğunu vurguladı. “Sağlığın temel tanımını yaşam ritmi ve dengede olma hali” olarak tanımlayan Dr. Pratap, temel noktanın bağırsak sağlığı olduğunu; bağırsakların bizlere neleri yiyip yememeiz gerektiğini söylediğini anlattı.
“İnsan türü kendine gol attı” diyen Alkali Diyet Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, temel sorunun kilo problemi, diş çürümesi, tiroid fonksiyonlarının azalması gibi şikayetler ile kanser, tiroid, diyabet gibi hastalıklar arasında bağlantı kurulmasının, şikayetten hastalığa geçiş süresinin uzun olması nedeniyle zor olması olduğunun altını çizdi. “Yeni nesil daha çok işlenmiş besin tüketme zorunda kalması nedeniyle bizim 40’lı yaşlarda yakalandığımız hastalıklara 10’lu yaşlarda yakalanıyor” diyen Dr. Çoruhlu, önlem almadığımız takdirde gelecek nesillerin daha da hastalanmaya açık olacağını kaydetti.
Hamilelikte tüketilen yiyeceklerin bebeği doğrudan etkilediği için çok önemli olduğunu, dikkatli bir beslenme ile doğacak çocuklarda kötü genlerin aktive olmayabileceğini sözlerine ekledi. Özellikle obezite ve kanser hastalıklarının her yıl arttığını kaydederek; uzun ömürlü ve sağlıklı olmak için işlenmemiş, az pişmiş ve bitkisel ürünler ağırlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. 
info@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder