Çarşamba

ARMAGGAN Art - Design Gallery-Maddenin Halleri-Yılmaz Parlar

Maddenin Halleri

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amaçlı, Sanat Burada mottosuyla hareket eden ARMAGGAN Art - Design Gallery’nin, İstanbul’un en gözde mekânlarında sergileyen Maddenin Hallleri 4 adlı sergisi A Morgans Original’de sanatseverlerin hizmetine açıldı.

ARMAGGAN Art - Design Gallery sanatçıları Aysun Bozuklu, İrem Çamlıca, Neşe Çoğal, Meral Değer eserlerinin yanı sıra Ayşe Deniz Yeğin, Kunter Şekercioğlu, Melis Alphan, Melis Ağazat, Cem Lokmanhekim, Selda Okutan, Studio RadBad ve Giray Sepin gibi isimli sanatcılar tasarımlarını sergilediler.

Sanatcılar, ilham ve yaratıcılık temalı sergide pek çok farklı disiplinler arası geçişle, sanatın birleştirici uyumu içinde harika oluşumu ortaya koydular.

Nilay Özenbay ile yaptığımız söyleşide çok erken yaşlarda heykel yapmaya başladığını ve eseri hakkında bilgiler verdi. Sanata ve iş Dünyasına çok emekleri geçen Ekavart Tv sahibi İnci Aksoy Nilay Özenbay’ın kendi sanatcılarından olduğunu eserlerinin çok koleksiyonerlerce beğenilip alındığını söyledi.

Hüseyin Rüstemoğlu yaptığı ışık tasarımı hakkında “Latincede e ve t nin el yazısı ile yazılırken zaman içinde birleşmesinden doğan & formu hem bir son hem de bir başlangıç olarak yeni bir şekle bürünmüş. Biz fifiletters ile tasarım sürecinde bağlılık tutku tutsaklık kavramları üzerinden gittik. Ama çıkış noktamız AŞK tı ... Tıpkı & formu gibiydi çünkü insanoğlu... Birlikte olma ve bir olma... Kadın figürü neden mi var? Çünkü aşk kadına daha çok yakışıyor” açıklamalarda bulundu.

Sergi küratörü ve galeri yöneticisi Şanel Şan Sevinç sergi konusunda, “Maddenin Halleri sergimizi bu yıl 4.kez düzenliyoruz ve ilk kez farklı bir mekana taşınıyoruz. Sanata değer veren bir grup ve farklı otelcilik anlayışı ile 10 Karaköy A Morgans Original ile bu işbirliğini gerçekleştirmekten büyük keyif alıyoruz. 3 kimliği üzerinde taşıyan mimarisi ile de dikkat çeken bina, öncelikle Balıklı Rum Hastanesi’ne sonrasında Balıklı Han’a ve şimdi de bir oteli kimliğine yazdırmış. Bu katmanlı yapı içinde katmanlı yapısı ile Maddenin Halleri sergisi uyum yakaladı.  Sanatçı ve tasarımcıları yaratıcı olma ortak paydasında birleştirerek özgür bıraktığımız sergimizde, sınırları eritmeyi ve özgün fikirleri görmeyi hedefliyoruz ” şeklinde ifadelerde bulundu

“Maddenin Halleri 4”  Sergisi  04 Aralık 2016 tarihine kadar 10 Karaköy A Morgans Original’de  izlenebilecek.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder