Cuma

İsmet X Bilen 65. Kişisel sergisi-Teşvikiye Niş Art Galeri-Yılmaz Parlar

 GÜÇ GÖSTERİSİ
Türkiye’nin Pablo Picasso’su olarak bilinen Uluslararası ünlü dev sanatcı İsmet X Bilen 65. Kişisel sergisini Teşvikiye Niş Art Galeride açtı.
Desenci ve dehasını yaratıcılığı panele yansıtan Ressamın, yapıtlarında sanki fırtınalı düşüncelerden doğan ve ruhbilimsel bir içeriği ön plana çıkarmak niyetindeki görünümlerin konu olduğu nesnelerin yüzlerce farklı renkli parçalarla geometrik ancak belirgin kompozisyonlarda bir anlatımı gizli bir dili diğer sanatcılarıda etkiliyen soyut sınırların biçimlendirdiği bütüncül bir görüşe yaklaşımı görmek mümkün.
Özellikle kadın üzerine çeşitlemeler yaratarak, görünen, nesnenin bilgisiyle, gerçeklik salt görünen açıdan değil tümden bir kavrayışla kodlar halinde yüzeye açımlanan bir öyküye ilham olabilecek, duruşu sergiliyor.

Bir kadın, bir erkek, içiçe geçmiş bir yüz, tutkulu güçlü bir aşkın tutuşturduğu esin ateşi sevgi coşkusuna bürünmüş tenlerin renkleri sanki tuvallerle sevişiyor.


Hümanist düşünceli Resam - Heykeltraş İsmet X Bilen figüratif insanlar, resimlerin ana konusu teşkil ediyor.


Yabancı konuklarınıda ağırlandığı açılışa sanatsever dostları, koleksiyonerler, akademisyenler, iş ve sanat dünyasınında isim yapan kişiler katıldılar.


Ziyaretciler arasında Cüneyt Arkın, Banker Kastelli gibi pek çok ünlülerin erkek berberi ve Ressam Yaşar Çallı’nın özellikle Ankara’dan İstanbul’a traş olmak için geldiği, Teşvikiye’de salonu bulunan berber Sadettin Çelikoğlu aynı zamanda Ressam İsmet x Bilen’in de berberi sanatcıyı bu güzel gününde işine ara vererek yalnız bırakmadı.


Teşvikiye Fırın Sokak Niş Art Galerideki sergiye, sanatcının yakın dostu, Nişantaşı Scotch Club sponsor oldu. Ünlü Barmen Yusuf Konaklının özel kokteylerini yudumluyan davetliler uzun süre resimlerin önlerinden ayrılamadılar.


İsmet X Bilen’in  50 yıl üstü sanat üretim sürecinde 65. kişisel sergisi 11 Eylül 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder